A csecsemő bőrének ápolása - szokások kialakítása

Az újdonsült szülőknek legfőképp a csecsemő első évében van szüksége segítségre. A gyermek egészségéért való túlzott aggodalom természetes szülői ösztön. Mindent megadnának azért, hogy gyermekük egészséges és vidám legyen. A csecsemő bőrével kapcsolatos aggodalmak semmivel sem kisebbek.
Az élet első napjaiban elkezdődik az egészséges szokások kialakítása: a táplálkozásra, az alvásra, a higiéniára és az ápolásra vonatkozóan.
A csecsemő bőrápolásának kultusza mindenki számára ismert. És, szinte rendre, az ápolási kultusz megszűnik, amikor a csecsemő gyermekkorúvá cseperedik. Ez igen gyorsan megbosszulja magát, mivel a szokások csak a negyedik életévig alakíthatók. Jóval könnyebb ápolni a kialakított, megszerzett szokásokat, mint a későbbi időkben ráerőszakolni azokat valakire. A szokások kialakulása az ismétlődő müveletek következményei, kevésbé fájdalmas dolog a müveleteket ismételni, sem mint fegyelmi intézkedések árán kikényszeríteni azokat, amikor a hiányuk következményei megjelennek.
A Hemel bébi-készítmények rendeltetése a világon legkedvesebb lények, a csecsemők, a gyermek - és iskoláskorúak, valamint az adoleszcens korúak bőrének ápolása!
A bébi-termékek nem újkeltűek a világ kozmetikumgyártásában. De, ha kihangsúlyozzuk, hogy a Hemel termékprogram részét képező termékcsaládról van szó, akkor tudni kell azt is, hogy:
a termékek KÖRNYEZETBARÁT jellegűek, a nyersanyaguk a természetből és a biokertekböl ered, ahol csak a föld, a víz, a napfény és a hőmérséklet a termesztés kizárólagos tényezői,
a készítmények allergiát kiváltó hatása rendkívül alacsony - HIPOALLERGÉNEK, mivel nem tartalmaznak mesterségesen létrehozott vegyi anyagokat, amelyek ingerlik a bőrt és annak negatív reakcióit váltják ki. Ám, amikor csecsemő bőréről van szó, minden kozmetikai termékre ajánlatos tűrési tesztet készíteni. Erre akkor is szükség van, ha természetes alapanyagú kozmetikumokat használunk, mivelhogy minden emberi szervezet önmagában egyedi, tehát különböző módon reagálhat a természetes hatóanyagokra is.

TESZT: A csecsemő alkarjának belső felét gyengéden dörzsöljük be a készítménnyel, ujjbegynyi felületen. Csavarjuk be kötszerrel és ne mossuk 24 órán át. Amennyiben bármilyen elváltozást tapasztalunk a kötszer levétele után (bőrpírt, kiütéseket, daganatot) ezt a kozmetikumot NE használjuk babaápolásra.
a bébi-kozmetikumok teljes biológiai lebontására már a csecsemő bőrfelületén sor kerül. Ez igen nagyra értékelt jellemzője e készítményeknek, mert ellenkező esetben, a lebontatlan kozmetikum legvékonyabb rétege is okozhat elváltozásokat a baba bőrén, ez viszont ilyen korban különbözőképpen értelmezhető, e készítmények aktív hatékonyságának BIOLÓGIAI HATÁRIDEJE gyakorlatilag nincs, mert a hatóanyagok biológiai értékét védik és megőrzik a természet legkiválóbb tartósító anyagai: a méhviasz, az E-vitamin (tokoferol), a kakukkfű (Thymus serpyllum) ...termékenként más-más.

Kétféle alapvető termék készül csecsemők ápolására: a BABAOLAJ és a BABAKRÉM (ez a Bébi-készlet), amelyek hatóanyagai, együttes alkalmazás mellett, teljes ápolást biztosítanak a fejlődésben lévő bőrnek, a fejlődés minden szakaszában.